Trafiksikkerhed i Øjenhøjde

’Trafiksikkerhed i Øjenhøjde’ er en trafikkampagne, der sætter fokus på at blive set i trafikken blandt skolebørn fra 2. – 4. klasse.  Partnerne der står bag kampagnen tæller Dansk Transport og Logistik (DTL), Danske Fragtmænd A/S, 3F Transport-gruppe, Volvo Lastvogne Danmark A/S, Energiselskabet OK , Codan Forsikring og Børneulykkesfonden. Sammen oplyser de børn om trafiksikker adfærd.

Formålet med ’Trafiksikkerhed i Øjenhøjde’ er at lære børn, hvordan de omgås store lastvogne i trafikken med særlig henblik på synlighed og opmærksomhed ved højresving. Højresvingsulykkerne sker, når en lastvogn skal svinge til højre, og cyklisten skal ligeud.
Børnene undervises i mulige afværgehandlinger, de som cyklister og fodgængere kan foretage, når de møder lastvogne i trafikken. De oplever den kompleksitet en svingmanøvre indeholder, når man sidder bag rattet i en rigtig lastvogn og får selv nogle gode værktøjer til at undgå de farlige situationer.

Se kampagnefilmen her

Her på siden finder du information om adfærd i trafikken, gode råd om lastvogne og skolebørn kan teste sin/deres viden om og evner i trafikken.

Book et besøg her